Veleposlaništvo RS Washington /Novice /
26.01.2011  

Predaja poverilnega pisma predsedniku Calderonu

Na delovnih srečanjih, ki jih je veleposlanik Kirn opravil s predstavniki mehiškega Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, agencije za vzpodbudo tujih neposrednih investicij ProMexico ter Mehiškega poslovnega sveta za mednarodno trgovino, investicije in tehnologijo (COMCE), je bilo med drugim poudarjeno, da so dvostranski odnosi med Slovenijo in Mehiko dobri, da pa bi se lahko okrepilo dvostransko sodelovanje na področju znanosti in tehnologije ter dvostransko gospodarsko sodelovanje.

Veleposlanik Kirn se je ob priložnosti svojega obiska v Mexico Cityju srečal tudi s poslanko v spodnjem domu mehiškega kongresa gospo Magdaleno Torres, ki v kongresu vodi skupino prijateljstva s Slovenijo. Skupina je bila na pobudo kongresnice Torres ustanovljena 6. decembra 2010.

Med svojim obiskom v Mexicu Cityju se je veleposlanik Kirn 20. januarja 2011 udeležil slovesnega odprtja častnega konzulata, ki ga vodi častni konzul Republike Slovenije v Mehiki Ariel López. Slovesnosti so se udeležili številni predstavniki mehiškega zunanjega ministrstva, ministrstva za gospodarstvo, predstavniki diplomatskega zbora ter predstavniki mehiških poslovnih in akademskih krogov iz Mexica Cityja.