Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Washington

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Ogledi Bele hiše in ostalih znamenitosti

Veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše. V posebnem obvestilu si preberite več podrobnosti o možnostih ogleda ostalih znamenitosti v Washingtonu.

  • Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk se je mudil na delovnem obisku v ZDA. V Washingtonu se je srečal z namestnikom svetovalca za nacionalno varnost Združenih držav Johathanom Finerjem in s pomočnikom državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve Jamesom O'Brianom ter pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacije Michele Sison.

  • V petek, 16. februarja 2024, smo na Veleposlaništvu RS v ZDA obeležili slovenski kulturni praznik. V luči razglasitve leta 2024 za kulturno leto Rudolfa Maistra smo dogodek pripravili v sodelovanju s knjižnim klubom Beremo slovensko. Dogodek smo tokrat namenili tudi predstavitvi edinstvenosti slovenskih narečij.

  • Glede na številne delovne obveznosti veleposlaništvo Slovenije v Washingtonu, podobno kot druga veleposlaništva, ne nudi možnosti turističnega obiska Bele hiše.

Novice